Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο γραφικό Γαλαξίδι θα μπορέσετε να απολαύσετε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες και εναλλακτικά σπορ. Η φύση προσφέρεται για πεζοπορία, ποδηλασία, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα κ.ά. Υπάρχουν εξαιρετικές αναρριχητικές διαδρομές, όπως αυτή του Πεδίου Πλάκας, κοντά στο χωριό Συκιά, που θεωρείται και από τις καλύτερες της Ευρώπης. Επίσης, η περιοχή γύρω από το Γαλαξίδι είναι από τις ιδανικότερες στην Ελλάδα για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) και προσφέρει μακρινές πτήσεις καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τέλος, τα ήρεμα νερά του Κρισσαίου Κόλπου προσφέρονται για κολύμπι, κωπηλασία, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Γαλαξιδίου παραδίδει μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά.

Αν τύχει και βρεθείτε στο Γαλαξίδι την Καθαρή Δευτέρα, θα γίνετε μάρτυρες ενός παμπάλαιου εθίμου που αναβιώνει κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα. Ο λόγος για τα Αλευρομουτζουρώματα, τη φημισμένη εκδήλωση που συγκεντρώνει κόσμο από όλη την Ελλάδα. Κάτοικοι και επισκέπτες γίνονται ένα στην αγορά και πολύ γρήγορα η παραλία μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με τους συμμετέχοντες στη γιορτή να ρίχνουν φούμο και αλεύρι, ακόμα και σε ανυποψίαστους.

Με βάση τη διαμονή σας στο Γαλαξίδι, μπορείτε εύκολα να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, την Αράχωβα και το χιονοδρομικό του Παρνασσού, τον παραδοσιακό οικισμό Χρισσό, τον Ελαιώνα Αμφίσσης με το ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα, το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού.